4 de març 2013

Museu del Cinema i "El fil del Mite" (5è)

El passat divendres 22 de febrer, els alumnes de 5è curs vam sortir ben aviat de l'escola, desafiant el fred i la pluja per aprofitar al màxim el matí i a 2/4 de 10 ja ens trobàvem a la Plaça del Mercadal apunt per iniciar la visita guiada al Museu del Cinema de la ciutat. Va ser un interessant recorregut en el que vam conèixer la història del cinema, des dels seus inicis fins l'actualitat. Vam veure com les tècniques i el tractament de les imatges han canviat moltíssim. Va ser molt interessant!


Després d'aquesta visita ens vam desplaçar fins a la Plaça Poeta Marquina, a l'Auditori Cosmocaixa per veure l'obra de teatre "El fil del mite". La civilització grecoromana va saber crear i transmetre un conjunt de mites molt útils per enfrontar-se des d’una mentalitat narrativa prelògica a algunes de les preguntes essencials de l’existència humana. Aquests antics relats imaginaris de gran bellesa han transcendit el temps i han inundat l’imaginari de la nostra cultura occidental.

Per mitjà d’una lleugera dramatització que posa l’èmfasi en la narració, ens proposaven l’aproximació a tres mites clàssics populars: el Minotaure,Teseu i Ariadna i Dèdal i Ícar. Les seves històries i la bona interpretació dels actors/actrius que van saber connectar molt bé amb l'alumnat, van ser molt ben valorats per tots.


Lluís Salvadó


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada