15 d’abr. 2013

Rugbi a Cicle Superior

Actualment, a les classes d'Educació Física, gràcies al suport de la secció de rugbi del GEiEG, els i les alumnes de Cicle Superior estem coneixent un esport que tot i ser dels més antics no és dels més populars a Catalunya. Tampoc és dels que té més suport per parts dels mitjans de comunicació i per això només en sabíem les normes més bàsiques. No obstant, sabem que és un esport que en altres indrets del món és considerat l'esport nacional per excel·lència.

Tot i l'espectacularitat de les accions del rugbi, hem vist que és un esport on són molt importants els valors, hi ha molt fair play i el respecte entre els dos equips i els àrbitres és absolut. Tant és així, que és habitual que després dels partits comparteixin una estona anomenada "3r temps" en la qual s'ajunten per sopar o prendre una beguda tots plegats de manera molt amistosa.

A Anglaterra, país bressol del rugbi i el futbol, acostumen a dir una frase per remarcar l'esperit de fair play del rugby, "Rugby is a beastly game played by gentlemen; football is a gentleman's game played by beasts". Els anglesos, en aquest cas, vénen a dir que "El rugbi és un joc de salvatges jugat per cavallers i el futbol un joc de cavallers jugat per salvatges". És un esport dur i intens, però difícilment trobarem un jugador que vagi a fer mal, que simuli una falta, etc. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada