4 d’abr. 2014

Taller i Exposició al CaixaForum Girona

Els dies 2 i 3 d'abril, els alumnes de 6è van anar al CaixaForum Girona per a realitzar un taller de matemàtiques i per a visitar una interessant exposició: "Mòmies egípcies, el secret de la vida eterna", que explora els complexos rituals relacionats amb la mort i l’altra vida a l’antic Egipte, que durant segles han intrigat i fascinat estudiosos i viatgers. Aquesta exposició excepcional presenta els tresors del Rijksmuseum Van Oudheden de Leiden (Holanda), conegut arreu del món per les seves col·leccions d’egiptologia.

La idea de “morir per tornar a néixer” exigia conservar el cos del difunt i, per aquesta raó, al llarg dels segles els antics egipcis van anar perfeccionant l’art de la momificació. Aquest tema apassionant s’analitza i s’explica mitjançant objectes procedents de diferents cambres funeràries i períodes.

Les tecnologies modernes han permès que els científics i els arqueòlegs ampliïn els seus coneixements sobre les malalties, els hàbits alimentaris i les condicions de vida a l’antic Egipte. És per això que la mostra inclou imatges de tomografies computades i de plaques radiològiques que el museu ha realitzat a les mòmies incloses dins l’exposició.

Aquesta mostra permet ampliar els coneixements sobre la creença en la vida després de la mort a l’antic Egipte i sobre la tasca que duen a terme arqueòlegs i científics per desentrellar el passat. Les mòmies esdevenen aquí testimonis cabdals del passat i ens revelen tots els seus secrets.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada