28 d’abr. 2014

Visita al Museu d'Història dels Jueus

El passat dijous 24 d'abril els alumnes de 6è vam desplaçar-nos fins al Barri Vell de la ciutat, per visitar el Museu d'Història dels Jueus de Girona. Vàrem conèixer més a fons la cultura jueva i això ens va servir per descobrir una part important de la història de la nostra ciutat.



22 d’abr. 2014

Concurs artístic i literari

Diversos alumnes de 5è i 6è han resultat premiats en el XIX Concurs artístic i literari que organitza els Amics de la Unesco de Girona. Com que aquest 2014 és l'any internacional de l'agricultura familiar, el lema proposat era "qui té un hort té un tresor".

Els premiats han estat:
Marta Hespe (dibuix)
Clara Petit (carta)
Pol Domènech (carta)
Lucía Latorre (carta)
Biel Garcia (fotografia)
Laia Soler (ex libris)
Mar Torrijos (ex libris)
Martí Massó (ex libris)
David Bouzas (narració)
Joel Quintano (narració)


Enhorabona a tots ells!

L'entrega dels premis serà el proper divendres 25 d'abril a les 19h a l'Aula Magna de la Casa de Cultura de Girona (Pl. Hospital, 6).

4 d’abr. 2014

Taller i Exposició al CaixaForum Girona

Els dies 2 i 3 d'abril, els alumnes de 6è van anar al CaixaForum Girona per a realitzar un taller de matemàtiques i per a visitar una interessant exposició: "Mòmies egípcies, el secret de la vida eterna", que explora els complexos rituals relacionats amb la mort i l’altra vida a l’antic Egipte, que durant segles han intrigat i fascinat estudiosos i viatgers. Aquesta exposició excepcional presenta els tresors del Rijksmuseum Van Oudheden de Leiden (Holanda), conegut arreu del món per les seves col·leccions d’egiptologia.

La idea de “morir per tornar a néixer” exigia conservar el cos del difunt i, per aquesta raó, al llarg dels segles els antics egipcis van anar perfeccionant l’art de la momificació. Aquest tema apassionant s’analitza i s’explica mitjançant objectes procedents de diferents cambres funeràries i períodes.

Les tecnologies modernes han permès que els científics i els arqueòlegs ampliïn els seus coneixements sobre les malalties, els hàbits alimentaris i les condicions de vida a l’antic Egipte. És per això que la mostra inclou imatges de tomografies computades i de plaques radiològiques que el museu ha realitzat a les mòmies incloses dins l’exposició.

Aquesta mostra permet ampliar els coneixements sobre la creença en la vida després de la mort a l’antic Egipte i sobre la tasca que duen a terme arqueòlegs i científics per desentrellar el passat. Les mòmies esdevenen aquí testimonis cabdals del passat i ens revelen tots els seus secrets.