11 de maig 2016

Donació de sang a l'escola

El divendres 29 d'abril, l'escola va acollir la donació de sang per segon any consecutiu. El Banc de Sang i Teixits ho va organitzar i els alumnes de 6è vam col·laborar-hi. La donació va ser un èxit però també una feinada per a nosaltres, què vàrem fer molt a gust. Els nois i noies de 6è ho vàrem preparar tot amb molta antelació. Vàrem aconseguir superar els 30 donants dels quals 11 ho feien per primera vegada. A més, van haver-hi 6 persones que ho van intentar però no van poder donar-ne per indicació de la metgessa.

Els alumnes ens organitzàrem en quatre punts: el primer acollida i recepció, tractava de donar les gràcies per venir i indicar el camí cap al següent punt. El pas següent consistia en omplir un qüestionari que la gent havia de respondre obligatòriament, un cop les infermeres s’asseguraven de que el pacient podia donar sang, calia anar cap a la sala de donació. Un cop feta la donació s'havia d’anar cap a la zona del refrigeri on es donava aigua o sucs, ja que és molt important hidratar-se bé després de donar sang. Finalment un grup d’alumnes de sisè acomiadaven els pacients oferint un obsequi i donant les gràcies per haver vingut.

Estem molt contents d'haver participat a la donació de sang.

Va ser molt divertit i interessant, ja que mai no havíem participat en una activitat semblant, i vam poder veure de primera mà com funciona una donació habitualment. Esperem poder tornar a organitzar aquesta activitat que és, clarament, diferent a les altres.

Guim Tonietti,  Ona Domènech,  Marta Vilar i Laia Vilà  (6è)
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada