16 de febr. 2018

Lluís Terradellas


Dilluns 12 de febrer de 2018

En  Lluís Terradellas va néixer a Banyoles  el 26 de  gener de 1966, en una família humil. De petit ell ajudava al seu pare a l’hort de casa. És un metge de família i cirurgià que treballa als Serveis Mèdics de Girona.

Va cursar els estudis de Medicina i Cirurgia a la UAB a la Unitat docent de l’Hospital de Sant Pau.
Ha col·laborat  i ho fa encara en diferents projectes d’ajut humanitari  a la zona del Tibet i l’Equador entre d’altres.
Avui el doctor Lluís Terradellas ha vingut a l’escola Migdia com a Protagonista per la Pau i ens ha explicat unes anècdotes de perquè ha volgut ser metge i una mica la seva vida com a metge.
Ell ha vingut a explicar-nos com ha ajudat a les persones del Tibet i l’Equador.

Ens ha explicat que no totes les persones tenen tanta sort com nosaltres en quant als hàbits de salut, en el tipus de menjar, l’ aigua del riu no es potable, etc.
Pel que fa l’educació, els camins per anar a l’escola són complicats i només aprenen el que és basic perquè van a treballar molt aviat.
Al Tibet va fer un hivernacle i va ensenyar a la gent a cultivar aliments que ells no tenen, com vegetals i fruiters.

Una anècdota de l’Equador va ser que el professor es va adormir i quan va voler travessar el riu per anar a l’escola, aquest ja havia crescut i no hi va poder arribar ... fins al cap de sis mesos!!! Va haver d’esperar que el riu baixés. En Lluís va fer de professor durant aquest temps perquè no hi havia ningú més.

En Lluís ens ha donat molta informació molt interessant i pensem que està molt bé que ajudi a la gent que està malalta i no té medicaments. També ajuda a la gent de Girona perquè té una consulta als Serveis Mèdics.  Ens agradaria que si va a un altre país ens ho vingui a explicar, i si podem ajudar, perfecte! Ens agradaria molt col·laborar per ajudar a la gent.

Gràcies per venir, Lluís, hem après molt de tu!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada